Čínské dýně
60 min.
Ingredience
- 1kilogramDýně
- 3kusyCibule
- 200gramůRajčata
- 1litrVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrOmáčka sójová
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žlutou dýni oloupeme, překrojíme napůl a lžící vydlabeme střed spolu se semínky. Potom dýni nakrájíme na malé kostky. Rajčata spaříme vroucí vodou, sloupneme a spolu s oloupaným česnekem a cibulí nakrájíme také na malé kousky.
- 2V pánvi rozpálíme olej a na něm dozlatova osmahneme cibuli. Do pánve vložíme nakrájenou dýni, nakrájená rajčata, česnek. Vše dobře promícháme a směs dochutíme zázvorem, sójovou omáčkou, solí, pepřem a nakonec podle chuti přidáme chilli koření. Ochucenou směs dusíme přibližně 40 minut.
- 3Připravenou směsí naplníme teplé skleničky, které ihned zavíčkujeme.
- 4Poklademe je víčky dolů, potom je obrátíme a uskladníme na chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.