Čínské nudle se scampi
40 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžíceKoření pěti vůní
- 4lžíceVíno rýžové čínské
- 2kusyChilli paprička
- 4lžíceOlej rostlinný
- 0,5litrVývar zeleninový
- 400gramůNudle čínské vaječné
- 4lžíceOmáčka sojová světlá
- 200gramůZelí čínské
- 300gramůScampi
- 2gramyPepř černý mletý
- 4lžíceOmáčka sojová pikantní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očistíme čínské zelí, omyjeme a dáme osušit. Chilli papričky rozkrojíme, očistíme od semínek i stopek, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Oloupeme česnek, nasekáme na drobné kousky, podusíme na rozpáleném oleji do zesklovatění. Přidáme pikantní sójovou omáčku, rýžové víno, mleté koření 5 vůní a krátce vše opečeme. Nakonec přihodíme chilli papričky, vše opékáme další 2 minuty.
- 2Zeleninový vývar přivedeme k varu, vsypeme nudle, které povaříme 4 minuty, slijeme přes síto, necháme okapat. Přendáme do mísy, promícháme se světlou sójovou omáčkou.
- 3Scampi v kuchyňské úpravě opláchneme, necháme okapat, spolu se zelím přidáme do připravené sojové omáčky a vaříme 5 minut. Poté přidáme nudle, promícháme, dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.