Čínské nudle smažené se zeleninou a vepřovým masem
45 min.
Ingredience
- 350gramůNudle čínské vaječné
- 1kusTaro
- 1stroužekČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 225gramůZelí čínské
- 225gramůVepřové maso pečené
- 1lžíceOmáčka sójová
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžičkaVoda pitná
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
40 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
806 mg
Postup přípravy
- 1V osolené vodě povaříme nudle 3 minuty, poté je opláchneme teplou vodou, odstavíme a necháme okapat. Odřízneme vnější konec hlízy taro, zbytek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Rozpálíme ve woku olej, vložíme rozetřený česnek, taro, pokrájenou mrkev, čínské zelí a smažíme. Přidáme nakrájené vepřové maso, vývar, sůl, pepř a sójovou omáčku. Povaříme 5 minut, občas zatřeseme pánví.
- 3Rozpálíme olej v hluboké pánvi a dozlatova osmažíme nudle. Necháme je poté okapat. Rozdělíme je na 4 talíře, zeleninu a maso vyndáme z woku a nalijeme na nudličky. Uchováváme teplé.
- 4Do woku nalijeme kašičku ze solamylu a vody a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku nalijeme na talíře.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.