Čínské nudle smažené se zeleninou a vepřovým masem

45 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
40 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
806 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě povaříme nudle 3 minuty, poté je opláchneme teplou vodou, odstavíme a necháme okapat. Odřízneme vnější konec hlízy taro, zbytek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Rozpálíme ve woku olej, vložíme rozetřený česnek, taro, pokrájenou mrkev, čínské zelí a smažíme. Přidáme nakrájené vepřové maso, vývar, sůl, pepř a sójovou omáčku. Povaříme 5 minut, občas zatřeseme pánví.
  • 3
    Rozpálíme olej v hluboké pánvi a dozlatova osmažíme nudle. Necháme je poté okapat. Rozdělíme je na 4 talíře, zeleninu a maso vyndáme z woku a nalijeme na nudličky. Uchováváme teplé.
  • 4
    Do woku nalijeme kašičku ze solamylu a vody a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku nalijeme na talíře.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.