Čínské zelí jihovýchodní Asie
15 min.
Ingredience
- 2lžičkySezam - semena
- 8gramůZázvor celý
- 4kusyZelí čínské
- 30mililitrůAsijská omáčka
- 15mililitrůOlej sezamový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si zázvor, který oloupeme a nastrouháme. Na velké pánvi nasucho opražíme sezamová semínka a necháme je lehce zhnědnout. Až budou zlatavě hnědá, dáme je na talíř a postavíme stranou.
- 2Na stejné pánvi rozpálíme sezamový olej a osmažíme zázvor s utřeným česnekem. Restujeme asi 1 minutu. Očistíme baby čínské zelí a nakrájíme ho na malé kousky. Přidáme ho k zázvoru a restujeme další minutu. Nakonec vmícháme asijskou omáčku, přikryjeme a vaříme další 2 minuty.
- 3Pánev odstavíme z plamene a vmícháme opražená sezamová semínka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.