Čínské zelí s medem
20 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceSezam - semena
- 450gramůZelí čínské
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusChilli paprička
- 4lžičkyOmáčka sojová světlá
- 1lžíceMed včelí
- 125mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžícePomerančová kůra
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozehřejeme arašídový olej, přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a na proužky nakrájenou chilli papričku. Za stálého míchání krátce opečeme.
- 2Potom vmícháme na proužky nakrájené zelí, přilijeme sherry, sójovou omáčku, med a pomerančovou šťávu. Snížíme příkon tepla a zahříváme 5 minut. Přilijeme sezamový olej, přidáme sezam a vše promícháme.
- 3Pokrm upravíme na nahřátou plochou mísu, ozdobíme nudličkami pomerančové kůry a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.