Čínské zelí se slaninou a česnekem
27 min.
Ingredience
- 600gramůZelí čínské
- 200gramůAnglická slanina
- 120gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 150mililitrůVoda pitná
- 4gramySůl
- 50gramůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Čínské zelí podélně rozpůlíme a nakrájíme na širší proužky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu s cibulí a osmahneme. Přidáme zelí, česnek, zázvor, promícháme, pár minut restujeme, osolíme, zalijeme sojovou omáčkou, podlijeme vodou, pánev zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
- 3Podáváme jako přílohu k dušeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.