Čínský mix-gril
30 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 20mililitrůOlej olivový
- 80gramůCibulka jarní
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůBrambory
- 500gramůZelí čínské
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 5gramůMed včelí
- 10gramůZázvor celý
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 150gramůKvěták
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si zeleninu včetně brambor a promícháme ji se sójovou omáčkou, medem, solí, pepřem a zázvorem. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Naložíme je do směsi soli, pepře, citronové šťávy a oleje. Zakryjeme a necháme 30 minut marinovat.
- 2Gril nastavíme na středně vysokou teplotu. Mřížku potřeme olejem. Na mřížku položíme maso a na grilovací desku připravenou zeleninu. Kuře na grilu otáčíme. Maso grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Zeleninu otáčíme a potíráme směsí medu a sójové omáčky.
- 3Hotová zelenina by měla zůstat mírně křupavá. Hotové maso a zeleninu klademe na servírovací talíř a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.