Čínský salát s placičkami ze sezamu
40 min.
Ingredience
- 100gramůRýže Basmati
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1kusPomeranče
- 150gramůOřechy vlašské
- 250gramůZelí hlávkové červené
- 3lžíceSezam - semena
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůZelí čínské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 80mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
51 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru dle návodu na obalu. Z pomeranče si nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Pomerančovou šťávu dáme do velké misky, přidáme cca jednu kávovou lžičku nasekané pomerančové kůry, 60 ml oleje, nasekané ořechy a sójovou omáčku. Lehce osolíme, opepříme, smícháme s nahrubo nakrájeným červeným zelím a důkladně vše promícháme.
- 2Vidličkou rozšleháme vejce a smícháme ho s uvařenou rýží a sezamovými semínky. Z rýžové směsi vytvarujeme placky, které smažíme v pánvi na rozehřátém zbytku oleje cca 1 minutu z každé strany.
- 3Na závěr si už jen nakrájíme čínské zelí, smícháme s již hotovým salátem z hlávkového zelí a spolu s placičkami ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.