Čipwejská divoká rýže
60 min.
Ingredience
- 200gramůRýže indiánská
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 50mililitrůSádlo škvařené
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžícePažitka
- 150gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
39 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
167 mg
Cukr
781 mg
Postup přípravy
- 1Rýži propereme, vsypeme do studené osolené vody a vaříme v nezakrytém hrnci do změknutí (asi 20 minut). Uvařenou rýži odstavíme, slijeme případnou zbylou tekutinu, přikryjeme pokličkou.
- 2Mezitím nakrájíme slaninu na tenké proužky a opečeme dokřupava. Vyndáme na ubrousek a necháme okapat. Na části vypečeného tuku připravíme omeletu z rozšlehaných vajec okořeněných solí a pepřem. Omeletu opékáme z obou stran, vždy asi 2 minuty. Vyklopíme na prkénko a rozkrájíme na proužky široké asi 1 cm. Uvařenou rýži opatrně promícháme se slaninou, proužky vaječné omelety, pažitkou nakrájenou nadrobno a rozehřátým sádlem. Můžeme ještě okořenit pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.