Čistý rajčatový vývar se sýrovými krutony

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
17 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řapíkatý celer a šalotku nakrájíme na kousky a opečeme na rozehřátem oleji.
  • 2
    Přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata, bylinky, celý pepř, cukr, osolíme a zalijeme vývarem. Necháme přejít varem, přikryjeme, snížíme teplotu a zvolna vaříme 30 minut.
  • 3
    Veku nakrájíme na drobné kostičky. Do nepříliš rozehřátého oleje prolisujeme oloupaný česnek a dozlatova opékáme.
  • 4
    Přes husté síto procedíme vývar.
  • 5
    Vývar znovu mírně povaříme a odstavíme. Solené máslo nakrájíme na malé kousíčky a metlou je zašleháme do vývaru.
  • 6
    Vývar rozdělíme do čtyř polévkových šálků a posypeme jemně nasekanou bazalkou. Krutony podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.