Citronová omáčka s okouníkem
35 min.
Ingredience
- 800gramůOkouník mořský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůPetržel - nať
- 30gramůTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 50mililitrůOlej olivový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCitrony
- 50gramůKapary
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme a osušíme. Ostrým nožem uděláme za hlavou na obou stranách 3-4 paralelní zářezy, aby se ryba stejnoměrně propékala. Maso okořeníme uvnitř i zvenku solí a pepřem. Dovnitř vložíme několik snítek petržele, jednu snítku tymiánu a jeden bobkový list. Kůži lehce poprášíme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej a rybu opékáme z každé strany 3 minuty. Poté ji asi 12 minut pečeme v troubě a často poléváme šťávou. Kapary nasekáme nahrubo. Citrony oloupeme, pečlivě z nich odstraníme i hořkou bílou slupku a ovoce ostrým nožem nakrájíme na plátky. Ze zbývající petrželky otrháme lístky a nasekáme je nahrubo. Rybu vyjmeme a slijeme olej. V jiné pánvi rozpustíme máslo a přidáme k němu kapary, citronové plátky, zbývající tymián a bobkový list a petrželku. Ochutíme solí a pepřem. Rybu upravíme na mísu a přelijeme omáčkou. Podáváme s rýží nebo bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.