Citronová rýže

25 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
798 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
  • 2
    Z chemicky neošetřeného citronu odkrojíme kousek kůry a nakrájíme ji na tenké nudličky. Citron vymačkáme.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm cibuli a celer. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme a přidáme citronovou šťávu.
  • 4
    V jiném hrnci přivedeme k varu vývar a postupně do něj přidáváme rýži. Osolíme, opepříme, upravíme ji na talíře a ozdobíme citronovou kůrou.
  • 5
    Podáváme jako přílohu k lososu nebo jiné rybě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.