Citronová rýže
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 350gramůRýže loupaná
- 1litrHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
798 mg
Postup přípravy
- 1Celer nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
- 2Z chemicky neošetřeného citronu odkrojíme kousek kůry a nakrájíme ji na tenké nudličky. Citron vymačkáme.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo a podusíme na něm cibuli a celer. Přidáme rýži, krátce ji osmahneme a přidáme citronovou šťávu.
- 4V jiném hrnci přivedeme k varu vývar a postupně do něj přidáváme rýži. Osolíme, opepříme, upravíme ji na talíře a ozdobíme citronovou kůrou.
- 5Podáváme jako přílohu k lososu nebo jiné rybě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.