Citronové kuře na bazalce
45 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- Na marinádu
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 40gramůBazalka
- 5gramůPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
805 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a podélně rozřízneme. V misce smícháme prolisovaný česnek, sůl, najemno nasekanou bazalku, citronovou šťávu a pepř, postupně všleháme olej.
- 2Do horní části plátků uděláme zářezy, maso zalijeme marinádou a hodinu necháme zakryté uležet. Grilujeme 15 minut z obou stran, průběžně posouváme, aby se maso nepřichycovalo k roštu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.