Citronové kuře s fíky
70 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 1,5kilogramyKuře
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový
- 15kusůFíky čerstvé
- 3gramyKoriandr mletý
- 3gramySkořice mletá
- 3gramyKmín římský
- 2kusyBobkový list
- 400mililitrůVíno portské
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůCitronová kůra
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
42 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
9 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 175 °C. Kuře rozdělíme na 8 dílů, osolíme je a opepříme. Díly postupně 5 minut opečeme kůží dospodu na rozehřátém oleji.
- 2Kůží nahoru je poskládáme do pekáče. Mezi ně vložíme omyté a osušené fíky. Sušené fíky předem namočíme na 2 hodiny do vody.
- 3Česnek a cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Směs rozdělíme mezi dílky kuřete. Posypeme mletým kořením a přidáme bobkové listy.
- 4Přilijeme portské víno. Přikryjeme a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě. Díly kuřete obrátíme a odkryté pečeme dalších asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.