Citronový dresink s chlebovým salátem
15 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 250gramůCiabatta
- 60gramůRajčata
- 80gramůOlivy černé
- 150gramůCeler řapíkatý
- 3lžícePetržel - nať
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceKapary
- 4lžíceCitronová šťáva
- 80mililitrůOlej olivový
- 2lžíceOcet vinný
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůSardelové řezy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
30 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chléb natrháme na menší kousky. Rajčata nakrájíme na tenké plátky, cibuli na slaboučké kroužky. Sardelky a olivy nasekáme nahrubo. Vejce oloupeme a rozčtvrtíme. Z řapíkatého celeru odstraníme vlákna a stonky nakrájíme šikmo na tenké plátky. Všechny přísady smícháme v míse. Přidáme kapary a petrželku. Rozmixujeme citronovou šťávu, olivový olej, bílý vinný ocet a zelené olivy. Ochutíme solí, cukrem a pepřem. Salát pokapeme dresinkem. Celerové lístky natrháme nadrobno a salát jimi ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.