Citrusová omáčka se zeleným chřestem

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuchyňsky upravíme chřest. Ve slané vodě s máslem a špetkou cukru uvaříme 10 minut. Slijeme, necháme okapat. Citron a pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme, z poloviny každého plodu ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu. Ovocnou šťávu osolíme, opepříme a smícháme s olejem na omáčku. Pažitku jemně nakrájíme a vmícháme do marinády. Omáčkou pokapeme chřest, posypeme jej citronovou kůrou a necháme 2 hodiny proležet. Před podáváním ozdobíme lístky máty.
  • 2
    Vhodnou přílohou je opečený toastový chléb s máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.