Cizrna a koriandr zapečené v rajčatech

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva plátky tmavého chleba z předešlého dne pečeme 20 minut v troubě při 160°C, potom rozmixujeme, aby vznikla strouhanka. Upravíme teplotu trouby na 200°C.
  • 2
    Z velkých rajčat odřežeme vršky, vydlabeme vnitřek a uřezanou částí položíme na papírový ubrousek, aby vytekla voda. Zbylé kousky rajčat, to jsou odřezané vršky a vydlabaný vnitřek, dáme do mixéru, společně s prolisovaným česnekem, okapanou konzervovanou cizrnou a citronovou štávou umixujeme na pyré.
  • 3
    Na rozpáleném oleji asi 4-5 minut smažíme nadrobno nasekanou červenou cibuli, cayenský pepř, mletý kmín a mletý koriandr. Přimícháme umixovanou rajčatovou směs, strouhanku, čerstvý koriandr, sůl a pepř. Hotovou směsí naplníme rajčata a na tence vymazaném plechu pečeme 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.