Cizrna a koriandr zapečené v rajčatech
70 min.
Ingredience
- 40gramůChléb toastový
- 4kusyRajčata
- 1stroužekČesnek
- 100gramůCizrna konzervovaná
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule červená
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dva plátky tmavého chleba z předešlého dne pečeme 20 minut v troubě při 160°C, potom rozmixujeme, aby vznikla strouhanka. Upravíme teplotu trouby na 200°C.
- 2Z velkých rajčat odřežeme vršky, vydlabeme vnitřek a uřezanou částí položíme na papírový ubrousek, aby vytekla voda. Zbylé kousky rajčat, to jsou odřezané vršky a vydlabaný vnitřek, dáme do mixéru, společně s prolisovaným česnekem, okapanou konzervovanou cizrnou a citronovou štávou umixujeme na pyré.
- 3Na rozpáleném oleji asi 4-5 minut smažíme nadrobno nasekanou červenou cibuli, cayenský pepř, mletý kmín a mletý koriandr. Přimícháme umixovanou rajčatovou směs, strouhanku, čerstvý koriandr, sůl a pepř. Hotovou směsí naplníme rajčata a na tence vymazaném plechu pečeme 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.