Cizrna dušená na másle s česnekem
45 min.
Ingredience
- 200gramůCizrna
- 40gramůCibule
- 30gramůKečup
- 2stroužkyČesnek
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
815 mg
Cukr
898 mg
Postup přípravy
- 1Cizrnu nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Vodu slijeme, přilijeme čerstvou vodu, přivedeme k varu a vaříme doměkka.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi roztavíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přisypeme uvařenou cizrnu, ochutíme česnekem, solí, pepřem, kečupem, promícháme a 5 minut podusíme.
- 3Takto upravenou cizrnu podáváme jako teplou přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.