Cizrna se špenátem

25 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje osmažíme dokřupava za stálého míchání chléb nadrobený na kousky. Vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 2
    Omytý a okapaný špenát vložíme do kastrolu a za stálého míchání chvíli podusíme. Vyjmeme do cedníku, vymačkáme co nejvíc vody a potom špenát nahrubo nakrájíme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme špenát a jen prohřejeme. Do špenátu vmícháme scezenou, propláchnutou a okapanou cizrnu. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a římským kmínem. Navrch rozdrobíme usmažený chléb a vše promícháme.
  • 4
    Směs zalijeme octem smíchaným se 2 lžícemi vody a ještě několik minut prohříváme.
  • 5
    Pokrm rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.