Cizrna se špenátem
25 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 1krajícChléb pšeničný (bílý)
- 750gramůŠpenát listový čerstvý
- 240gramůCizrna konzervovaná
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžíceOcet Sherry
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na 1 lžíci rozehřátého oleje osmažíme dokřupava za stálého míchání chléb nadrobený na kousky. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 2Omytý a okapaný špenát vložíme do kastrolu a za stálého míchání chvíli podusíme. Vyjmeme do cedníku, vymačkáme co nejvíc vody a potom špenát nahrubo nakrájíme.
- 3V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme špenát a jen prohřejeme. Do špenátu vmícháme scezenou, propláchnutou a okapanou cizrnu. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a římským kmínem. Navrch rozdrobíme usmažený chléb a vše promícháme.
- 4Směs zalijeme octem smíchaným se 2 lžícemi vody a ještě několik minut prohříváme.
- 5Pokrm rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.