Cizrnové pyré

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu musíme předem namočit do 1 l vody, nejlépe přes noc. Namočenou cizrnu vložíme do hrnce, zalijeme zbylou vodou a přivedeme k varu. Přidáme saturejku, šafrán, estragon a kurkumu. Vaříme 50 minut. Následně vlijeme do mixéru i s vodou a rozmixujeme na hladké pyré. Zakapeme sojovou omáčkou a podle chuti osolíme.
  • 2
    Na talíři zdobíme cibulkou, kterou jsme osmahli na olivovém oleji.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.