Cizrnový salát s feta sýrem
10 min.
Ingredience
- 250gramůSýr Feta
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 100gramůRajčata
- 50gramůŘeřicha
- 1špetkaChilli koření mleté
- 400gramůCizrna konzervovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
704 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme oregano, pepř a chilli. Koření zamícháme a přidáme na kostičky nakrájený feta sýr, na který se koření nalepí.
- 2Do mísy přilijeme citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Necháme 10 minut odležet.
- 3Mezitím si můžeme přecedit cizrnu, nakrájet rajčata a nahrubo nasekat listy řeřichy. Zbylé suroviny přidáme do mísy a promícháme. Ihned můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.