Cizrnový salát s ořechy
105 min.
Ingredience
- 200gramůCizrna
- 50gramůOřechy vlašské
- 25gramůLněné semínko
- 25gramůOříšky piniové
- 25gramůMandle
- 25gramůOřechy Kešu
- 50gramůFazole
- 70mililitrůCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
- 0,5gramSůl
- 0,5gramKmín římský
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu namočenou minimálně na 8 hodin propláchneme čistou vodou a dáme spolu s ořechy, mandlemi, lněnými semínky, fazolí, citronovou šťávou a vodou vařit. Prudce přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme pozvolna asi 10-15 minut.
- 2Osolíme, slijeme vodu a dáme na plech s nepřilnavým povrchem nebo vyloženým pečícím papírem. V rozehřáté troubě pečeme a občas promícháme na střední stupeň tak dlouho, dokud ořechy nezačnou zlátnout.
- 3Servírujeme na kulatém talíři a každou porci ještě osolíme a dochutíme římským kmínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.