Cizrnový salát s rajčaty
80 min.
Ingredience
- 300gramůCizrna
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 2kusyŠalotka
- 4lžíceOcet vinný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 8lžicOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusCeler řapíkatý
- 4kusyRajčata
- 250gramůKlobása Chorizo
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
42 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
15 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu vaříme asi 1 hodinu v osolené vodě, slijeme ji a necháme okapat.
- 2Oloupané šalotky najemno nakrájíme. Smícháme ocet, citronovou šťávu, olej, sůl, pepř a špetku cukru. Vmícháme šalotku a zálivkou přelijeme cizrnu. Necháme asi 3 hodiny odležet.
- 3Celer očistíme, rajčata omyjeme a obojí spolu s klobásou nakrájíme na tenké plátky. Vše smícháme s cizrnou a zálivkou, posypeme rozdrceným pepřem a podáváme s opečeným bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.