Cochifrito
140 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej olivový
- 1kilogramJehněčí plec
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1,8litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
37 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
901 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme olej a na prudkém plameni na něm osmahneme kostky jehněčího ramínka. Každou várku cca 5 minut, dohněda. Vyjmeme z pánve.
- 2Do výpeku dáme nasekanou cibuli a smažíme 5 minut, dokud nezměkne, přidáme utřený česnek, mletou papriku a smažíme ještě minutu. Do pánve vrátíme maso, přilijeme 80 ml citrónové šťávy a 1750 ml vody. Za občasného míchání vaříme na mírném plameni asi 2 hodiny, dokud se neodpaří většina vody a na povrchu se nezačne objevovat olej. Přimícháme nasekanou italskou petrželku, zbylou citrónovou šťávu, sůl a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.