Čočka na másle

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
31 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku předem namáčíme aspoň tři hodiny, máme-li předvařenou, postupujeme podle návodu na obalu.
  • 2
    Namočenou čočku scedíme, nasypeme do hrnce, podlijeme čerstvou vodou a přidáme karotku, cibuli, hřebíček, stroužek česneku, snítku petrželky a přilijeme trochu oleje. Přivedeme k varu, osolíme a vaříme na mírném ohni asi 35 minut.
  • 3
    Čočku scedíme, necháme okapat a zalijeme rozpuštěným máslem. Povrch posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.