Čočka na másle
55 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 400gramůČočka jedlá
- 20gramůKarotka
- 1lžičkaSůl
- 2kusyHřebíček
- 50mililitrůOlej olivový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
31 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čočku předem namáčíme aspoň tři hodiny, máme-li předvařenou, postupujeme podle návodu na obalu.
- 2Namočenou čočku scedíme, nasypeme do hrnce, podlijeme čerstvou vodou a přidáme karotku, cibuli, hřebíček, stroužek česneku, snítku petrželky a přilijeme trochu oleje. Přivedeme k varu, osolíme a vaříme na mírném ohni asi 35 minut.
- 3Čočku scedíme, necháme okapat a zalijeme rozpuštěným máslem. Povrch posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.