Čočka s jablky a párkem
55 min.
Ingredience
- 600gramůČočka jedlá
- 800litrůVoda pitná
- 1,5lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusCibule
- 120gramůSlanina vepřová
- 300gramůJablka
- 150mililitrůVíno červené
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
- Na párky
- 800mililitrůVoda pitná
- 600gramůPárky jemné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1320 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
68 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
48 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky.
- 2Jablka osmažíme na másle, podlijeme vínem a udusíme. Čočku uvaříme doměkka, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a octem. Párky zahřejeme ve vodě. Cibuli se slaninou osmažíme dozlatova.
- 3Čočku přelijeme cibulí se slaninou a podáváme s horkými párky a udušenými jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.