Čočka s klobásou Chorizo
65 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůKlobása Chorizo
- 1hrnekČočka jedlá
- 2hrnkyVoda pitná
- 1kusCeler řapíkatý
- 2lžičkyPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 2hrnkyVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Klobásu Chorizo nakrájíme na plátky, několik jich odložíme na ozdobu, zbytek opékáme na pánvi bez přidání tuku asi 3 minuty. Potom přidáme cibuli a opékáme 5 minut.
- 2Směs dáme do hrnce se silným dnem, přidáme čočku, kuřecí vývar, vodu a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme a vaříme 40 minut doměkka.
- 3K čočce přidáme mrkev, celer a petrželku, podle chuti osolíme a opepříme a hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut, dokud mrkev nezměkne. Směs rozdělíme do misek a ozdobíme kousky klobásy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.