Čočka s rýží na cibulce

135 min.
Egypt

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku přes noc namočíme do vody. Scedíme ji a v kastrolu ji znovu dostatečně zalijeme, aby byla celá ponořená. Povaříme ji čtyřicet minut až hodinu a půl doměkka. Na sítu ji necháme odkapat.
  • 2
    Jednu cibuli nasekáme na jemno, druhou na kolečka. Nasekanou cibuli necháme zesklovatět na 20 ml oleje. Přidáme čočku, sůl, pepř, kmín a skořici.
  • 3
    Rýži a čočku s trochou čočkové vody povaříme doměkka. Na zbylém oleji osmahneme kolečka cibule dozlatova.
  • 4
    Čočku podáváme s cibulí a bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.