Čočka s rýží na cibulce
135 min.
Ingredience
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čočku přes noc namočíme do vody. Scedíme ji a v kastrolu ji znovu dostatečně zalijeme, aby byla celá ponořená. Povaříme ji čtyřicet minut až hodinu a půl doměkka. Na sítu ji necháme odkapat.
- 2Jednu cibuli nasekáme na jemno, druhou na kolečka. Nasekanou cibuli necháme zesklovatět na 20 ml oleje. Přidáme čočku, sůl, pepř, kmín a skořici.
- 3Rýži a čočku s trochou čočkové vody povaříme doměkka. Na zbylém oleji osmahneme kolečka cibule dozlatova.
- 4Čočku podáváme s cibulí a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.