Čočka se špenátem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůČočka jedlá
- 600gramůVývar zeleninový
- 2lžíceMáta
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceKmín římský
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
6 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
18 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli a opékáme asi 6 minut. Vmícháme prolisovaný česnek, kmín, zázvor a za občasného míchání opékáme, než nám cibule začne hnědnout.
- 2Přisypeme do pánve čočku, přelijeme ji vývarem tak, aby sahal 2,5 cm nad čočku, a zvolna vaříme zhruba 20 minut.
- 3Špenát důkladně opláchneme a vytřepeme z něj všechnu nadbytečnou vodu. Nadrobno nakrájíme mátu, koriandr a petrželku.
- 4Pokud se při vaření vstřebal všechen vývar do čočky, trochu jej doplníme. Do čočky vmícháme špenát a necháme jej ovadnout. Přidáme připravené bylinky, podle chuti sůl, pepř a citronovou šťávu. Důkladně promícháme a na talíři ozdobíme hoblinkami citronové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.