Čočka se špenátem

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
6 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
18 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli a opékáme asi 6 minut. Vmícháme prolisovaný česnek, kmín, zázvor a za občasného míchání opékáme, než nám cibule začne hnědnout.
  • 2
    Přisypeme do pánve čočku, přelijeme ji vývarem tak, aby sahal 2,5 cm nad čočku, a zvolna vaříme zhruba 20 minut.
  • 3
    Špenát důkladně opláchneme a vytřepeme z něj všechnu nadbytečnou vodu. Nadrobno nakrájíme mátu, koriandr a petrželku.
  • 4
    Pokud se při vaření vstřebal všechen vývar do čočky, trochu jej doplníme. Do čočky vmícháme špenát a necháme jej ovadnout. Přidáme připravené bylinky, podle chuti sůl, pepř a citronovou šťávu. Důkladně promícháme a na talíři ozdobíme hoblinkami citronové kůry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.