Čočková čorba se zvěřinou
115 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 200gramůČočka červená
- 400gramůSrnčí plec
- 30gramůSlanina vepřová
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžíceSůl
- 0,25kusCeler bulvový
- 2kusyCitrony
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme přebranou omytou čočku, zalijeme vodou a necháme ji 1 hodinu stát, potom ji dáme vařit. Pokrájíme zeleninu, na másle vše orestujeme, přidáme k čočce a dusíme pod pokličkou.
- 2Na pánvi rozpustíme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, kousky srnčí plece, osolíme a dobře osmažíme.
- 3Na masovém strojku umeleme měkkou podušenou čočku se zeleninou a celý obsah pánve s masem, vše promícháme, rozředíme vodou a povaříme minimálně 1/2 hodiny.
- 4Odstavíme, dochutíme citronovou šťávou a dosolíme podle chuti.
- 5Čorbu servírujeme s opraženým kostičkami bílého chleba.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.