Čočková kaše se sázenými vejci

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku přebereme, dobře promyjeme a dáme ji do hrnce. Přilijeme 7 dl vody a necháme ji namočenou 2 hodiny. Pak ji scedíme, zalijeme novou vodou (7 dl), přidáme 1 lžičku soli a uvaříme ji doměkka s očištěnou, omytou mrkví a bobkovým listem. Vaříme přibližně 25 minut.
  • 2
    Mezitím si očistíme cibuli s česnekem. Cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme.
  • 3
    V pánvi si rozpálíme lžíci másla s lžící oleje a cibuli zpěníme dozlatova. Přimícháme česnek a lžíci hladké mouky. Krátce vše osmažíme. Zředíme ji 0,5 dl vody. Zředěnou jíšku s cibulkou postupně zamícháme do čočky, asi 10-15 minut před dovařením. Kaši dochutíme solí a nakonec podle chuti octem. Z kaše odstraníme bobkový list i mrkev.
  • 4
    V pánvi na rozpáleném oleji s máslem (po 1 lžíci) si usmažíme 4 volská oka. Vajíčka opatrně rozklepneme jedno vedle druhého. Každé vejce osolíme (0,5 lžičky), posypeme špetkou sladké papriky a špetkou chilli. Usmažíme je tak, aby měly zlatohnědé křupavé okraje.
  • 5
    Kaši rozdělíme na talíře, doprostřed kaše položíme volské oko. Podáváme s chlebem a sladkokyselými okurkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.