Čočková polévka s celerem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
2 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, které smažíme asi 4 minuty do změknutí.
  • 2
    Přidáme předem namočenou čočku, nadorobno nakrájený omytý a oloupaný celer a zalijeme vodou nebo vývarem. Přivedeme k varu, potom snížíme žár a přiklopíme poklicí. Vaříme asi 20 minut, dokud není čočka měkká. Vše potom přelijeme do mixéru a rozmixujeme na hladkou konzistenci polévky.
  • 3
    Do polévky přidáme červený vinný ocet, zjemníme kysanou smetanou, dosolíme, dopepříme, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.