Čočková polévka s křemenáči

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
105 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulku očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka.
  • 2
    Na pánvi předehřejeme olej a čočku a zhruba 1 minutu podusíme. Do pánve přihodíme cibulku a podusíme další 3 minuty. Do směsi přilijeme zeleninový vývar, přivedeme do bodu varu a na mírném plameni povaříme 15 minut.
  • 3
    Křemenáče očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, dokud nezpění. Křemenáče vložíme a smažíme zhruba 5 minut.
  • 4
    Kerblík omyjeme, osušíme, zbavíme lístků a odložíme stranou.
  • 5
    Do polévky přidáme smetanu a rajský protlak. Polévku opět přivedeme k varu a podle chuti přidáme sůl, pepř a kari.
  • 6
    Polévku rozmixujeme, ozdobíme plátky křemenáčů a lístky kerblíku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.