Čočková polévka s křemenáči
35 min.

Ingredience
- 1kusCibulka jarní
- 6mililitrůOlej stolní
- 200gramůČočka červená
- 350gramůKřemenáče
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusKerblík
- 100gramůSmetana sladká 12%
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2mililitryProtlak rajčatový
- 1,25litryVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
105 mg
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Na pánvi předehřejeme olej a čočku a zhruba 1 minutu podusíme. Do pánve přihodíme cibulku a podusíme další 3 minuty. Do směsi přilijeme zeleninový vývar, přivedeme do bodu varu a na mírném plameni povaříme 15 minut.
- 3Křemenáče očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, dokud nezpění. Křemenáče vložíme a smažíme zhruba 5 minut.
- 4Kerblík omyjeme, osušíme, zbavíme lístků a odložíme stranou.
- 5Do polévky přidáme smetanu a rajský protlak. Polévku opět přivedeme k varu a podle chuti přidáme sůl, pepř a kari.
- 6Polévku rozmixujeme, ozdobíme plátky křemenáčů a lístky kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.