Čočková polévka se šafránem

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 30gramůHouby sušené
    • 1litrVývar zeleninový
    • 2kusyŠalotka
    • 30gramůMáslo bylinkové
    • 1kusChilli paprička sušená
    • 125gramůČočka červená
    • 100gramůSmetana 12% (konzumní)
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1gramŠafrán
    • 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchneme hřiby a zalijeme je zeleninovým vývarem. Oloupeme si šalotku, nakrájíme na kostičky a vložíme na rozehřáté máslo. Přidáme chilli a šafrán a vše dusíme 2-3 minuty při mírné teplotě. Scedíme hřiby z vývaru. Omyjeme čočku a společně s hřiby ji přidáme k šalotkám. Dusíme 3 minuty a zalijeme vývarem. Polévku vaříme při mírné teplotě asi 10-15 minut. Potom dochutíme solí, pepřem, worchesterskou omáčkou a zjemníme smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.