Čočková polévka se šafránem
25 min.

Ingredience
- 30gramůHouby sušené
- 1litrVývar zeleninový
- 2kusyŠalotka
- 30gramůMáslo bylinkové
- 1kusChilli paprička sušená
- 125gramůČočka červená
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1gramŠafrán
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Propláchneme hřiby a zalijeme je zeleninovým vývarem. Oloupeme si šalotku, nakrájíme na kostičky a vložíme na rozehřáté máslo. Přidáme chilli a šafrán a vše dusíme 2-3 minuty při mírné teplotě. Scedíme hřiby z vývaru. Omyjeme čočku a společně s hřiby ji přidáme k šalotkám. Dusíme 3 minuty a zalijeme vývarem. Polévku vaříme při mírné teplotě asi 10-15 minut. Potom dochutíme solí, pepřem, worchesterskou omáčkou a zjemníme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.