Čočková polévka se zelím a česnekem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočenou nebo předvařenou čočku slijeme, zalijeme čerstvou vodou a dáme vařit. Mezitím scedíme kysané zelí, propláchneme pod tekoucí vodou a trochu pokrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme malé množství kvalitního oleje, přisypeme cibuli, krátce orestujeme, zasypeme moukou a připravíme světlejší jíšku. K vařící se čočce přidáme pokrájené kysané zelí, opatrně přimícháme jíšku s cibulí, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme nejméně půl hodiny. Nakonec přisypeme česnek, zjemníme zakysanou smetanou a dovaříme.
  • 3
    Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.