Čočková polévka se zelím a česnekem
60 min.
Ingredience
- 60gramůZelí kysané
- 50gramůCibule
- 10gramůOlej olivový
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 10gramůPetržel kudrnka
- 100mililitrůSmetana zakysaná extra light
- 70gramůČočka jedlá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předem namočenou nebo předvařenou čočku slijeme, zalijeme čerstvou vodou a dáme vařit. Mezitím scedíme kysané zelí, propláchneme pod tekoucí vodou a trochu pokrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno.
- 2V pánvi rozehřejeme malé množství kvalitního oleje, přisypeme cibuli, krátce orestujeme, zasypeme moukou a připravíme světlejší jíšku. K vařící se čočce přidáme pokrájené kysané zelí, opatrně přimícháme jíšku s cibulí, osolíme, opepříme, okmínujeme a vaříme nejméně půl hodiny. Nakonec přisypeme česnek, zjemníme zakysanou smetanou a dovaříme.
- 3Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.