Čočková s kysaným zelím
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůČočka jedlá
- 1250mililitrůVoda pitná
- 40gramůTuk
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 100gramůZelí kysané
- 1lžičkaSůl
- 0,25litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Čočku předem probereme, propláchneme a namočíme do vody. Uvaříme do poloměkka. Zelí překrájíme a přidáme k čočce.
- 2Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na tuku, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou cibulovou jíšku.
- 3Polévku jíškou zahustíme a ještě asi 10 minut povaříme.
- 4Hotovou polévku opepříme, osolíme a dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.