Čočková sekaná
80 min.
Ingredience
- 1špetkaPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůČočka jedlá
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná celozrnná
- 7stroužkůČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
358 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
21 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čočku uvaříme a promícháme s tvrdým sýrem nakrájeným na kostičky. Přidáme mouku, vejce, česnek, sůl a majoránku.
- 2Mísu vytřeme olivovým olejem, přidáme čočkovou směs a dáme péct.(Mísu vysypeme strouhankou, aby se sekaná dobře vyklopila). Upečenou sekanou nakrájíme na silnější plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 25. 4. 2016
Čočková sekaná
Dala jsem lžičku soli a zdálo se mi to ještě málo slané. Přidala bych čtvrt až půl lžičky. Cibuli bych tam příště nedávala syrovou, ale osmahla bych ji na oleji, klidně i dvě. Možná bych přidala i zeleninový bujón. No a nakonec mně tam chybí i trocha octa. Taková čočka na kyselo ve formě 😉