Čočkové karbanátky
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 350gramůČočka jedlá
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 100gramůUzené maso vařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
50 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
27 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čočku uvaříme doměkka, ještě horkou prolisujeme.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, osmahneme na ní oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme ji k čočce spolu s uzeným masem nakrájeným na kostičky. Osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, vejce a žloutek. Vše dobře propracujeme, podle potřeby zahustíme strouhankou.
- 3Ze směsi tvarujeme menší karbanátky, obalíme je v bílku a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na pánvi na oleji.
- 4Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.