Čočkovo-fazolový salát
150 min.
Ingredience
- 180gramůFazole
- 30gramůČočka jedlá
- 1litrVoda pitná
- 35mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 5gramůPetržel - nať
- 10gramůOlivy černé
- 15gramůSalát ledový
- 0,5gramSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
783 mg
Postup přípravy
- 1Fazole a čočku, namočené minimálně na 8 hodin, propláchneme čistou vodou a dáme vařit. Vaříme na mírném stupni pod poklicí do úplného změknutí. Po uvaření fazole a čočku osolíme a slijeme všechnu vodu.
- 2Po zchladnutí promícháme se šťávou z 1 citronu a poklademe na ozdobnou mísu, vyloženou ledovým salátem.
- 3Nakonec salát zakapeme olivovým olejem a posypeme směsí nasekaných černých oliv a petržele.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.