Čokoládové rohlíčky s mandlemi
65 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
- 220gramůCukr moučkový
- 60gramůČokoláda hořká
- 180gramůMandle
- 1kusHřebíček
- 1špetkaSkořice mletá
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůStrouhanka
- 10gramůCukr vanilka
- Na plech a vál
- 10gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V míse umícháme do pěny máslo, přidáme cukr, strouhanou čokoládu, tlučenou skořici, tlučený hřebíček, strouhané mandle, mouku a strouhanku. Důkladně promícháme a těsto necháme na studeném místě ztuhnout.
- 2Poté na vále nakrájíme na kousky, vytvoříme válečky, obalíme je v mouce a zlehka vtlačujeme do dřevěné formičky na rohlíčky. Každý vyklopíme, přemístíme na vymazaný a vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
- 3Hotové rohlíčky rozložíme na mísu a posypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.