Čokoládovo-mrkvový dort

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1738 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
170 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev omyjeme, očistíme a najemno nastrouháme. Žloutek s cukrem ušleháme do pěny, pak přimícháme pomerančovou a limetkovu kůru, skořici, mletý hřebíček, mleté vlašské ořechy, kypřící prášek do pečiva a promícháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který opatrně přimícháme do směsi. Nakonec do těsta zamícháme nastrouhanou mrkev a pomerančový likér.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 60 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout a pak ho podélně rozkrojíme. Spodní placku korpusu potřeme pomerančovou marmeládou, přikryjeme vrchním dílem korpusu.
  • 3
    Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem a takto připravenou polevou celý dortový korpus přelijeme a povrch posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.