Čokoládovo - rýžový koláč
60 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaSůl
- 150gramůRýže loupaná
- 120gramůCukr krupice
- 750mililitrůMléko polotučné
- 150gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 210C.
- 2Ve vroucí vodě blanšírujeme rýži asi 3minuty. Poté ji necháme okapat a vložíme do zapékací mísy.
- 3V kastrolu přivedem k varu mléko, 60g cukru, špetku soli a podélně rozříznutý vanilkový lusk. Mléko nalijeme na rýži a dáme na 25minut do trouby. Hotovou rýži z formy vyjmeme, vanilkový lusk odstraníme a necháme vychladnout.
- 4Teplotu snížíme na 150C.
- 5Zbytek cukru necháme při nízké teplotě zkaramelizovat se 6 lžícemi vody. Karamel nalijeme do dortové formy a pokryjeme jim dno i stěny.
- 6Čokodádu nalámeme na kousky, rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s rýží. Směs nalijeme do formy, tu postavíme do zapékací mísy s vodou a vložíme do trouby na 15minut.
- 7Hotový koláč necháme vychladnout a poté dáme ještě na 3-5hodin do lednice.
- 8Vyjmeme z formy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.