Čokoládovo - rýžový koláč

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 210C.
  • 2
    Ve vroucí vodě blanšírujeme rýži asi 3minuty. Poté ji necháme okapat a vložíme do zapékací mísy.
  • 3
    V kastrolu přivedem k varu mléko, 60g cukru, špetku soli a podélně rozříznutý vanilkový lusk. Mléko nalijeme na rýži a dáme na 25minut do trouby. Hotovou rýži z formy vyjmeme, vanilkový lusk odstraníme a necháme vychladnout.
  • 4
    Teplotu snížíme na 150C.
  • 5
    Zbytek cukru necháme při nízké teplotě zkaramelizovat se 6 lžícemi vody. Karamel nalijeme do dortové formy a pokryjeme jim dno i stěny.
  • 6
    Čokodádu nalámeme na kousky, rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s rýží. Směs nalijeme do formy, tu postavíme do zapékací mísy s vodou a vložíme do trouby na 15minut.
  • 7
    Hotový koláč necháme vychladnout a poté dáme ještě na 3-5hodin do lednice.
  • 8
    Vyjmeme z formy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.