Čokoládový dort s datlemi
45 min.
Ingredience
- 120gramůČokoláda hořká
- 2lžíceDžem meruňkový
- 30gramůMandle
- 1lžíceCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 90gramůSamokypřicí mouka
- 1lžíceSirup Monin - grenadina
- 1lžíceSirup Golden
- 130gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr krupice
- 2lžíceRýže loupaná
- 120gramůDatle
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžíceCukr třtinový
- 20gramůHrozinky
- 2lžíceTuk
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, grenadinu, sirup a pak je necháme vychladnout.
- 2Smícháme máslo, cukr, vejce a čokoládovou směs. Vedle smícháme mouku, umletou rýži, obě směsi smícháme.
- 3Do dvou tukem vytřených a strouhankou vysypaných forem na dort rozdělíme těsto, pečeme ho dvacet pět minut. Po vychladnutí vyklopíme.
- 4Ve vodní lázni pět minut rozpouštíme ještě nakrájené datle, šťávy, cukr třtinový, oloupané mandle, hrozinky a džem. Po vychladnutí náplní spojíme oba dortové korpusy k sobě a dort poprášíme moučkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.