Čokoládový dort se šlehačkou a piniovými oříšky
240 min.
Ingredience
- 9kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 300gramůCukr krupice
- 1lžičkaOlej sezamový
- 300gramůOříšky piniové
- 400gramůČokoláda hořká
- 25gramůMáslo čerstvé
- 750mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyCukr vanilka
- 80gramůVišně kandované
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
50 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
925 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, pomalu do něj přimícháváme cukr a vanilkový cukr. Potom přimícháme limetkovou šťávu, sezamový olej a na jemno nasekané piniové oříšky.
- 2Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a 1/6 těsta do ní rozprostřeme. Troubu předehřejeme na 140 stupňů Celsia, pečeme přibližně 30 minut. Pak placku vyklopíme a necháme vychladnout. Takto postupujeme, dokud neupečeme všech 6 placek.
- 3V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a poté necháme trochu zchladnout. Čokoládovou hmotou potřeme ze všech stran placky a necháme ztuhnout.
- 4Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do tuha, trošku si odložíme stranou. Tuhou šlehačkou potřeme dortové placky a slepujeme je k sobě. Okraje také potřeme šlehačkou. Na povrchu dortu za pomoci zdobícího sáčku uděláme hromádky, dozdobíme višněmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.