Čokoládový dort se šlehačkou a piniovými oříšky

240 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
50 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
925 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, pomalu do něj přimícháváme cukr a vanilkový cukr. Potom přimícháme limetkovou šťávu, sezamový olej a na jemno nasekané piniové oříšky.
  • 2
    Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a 1/6 těsta do ní rozprostřeme. Troubu předehřejeme na 140 stupňů Celsia, pečeme přibližně 30 minut. Pak placku vyklopíme a necháme vychladnout. Takto postupujeme, dokud neupečeme všech 6 placek.
  • 3
    V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a poté necháme trochu zchladnout. Čokoládovou hmotou potřeme ze všech stran placky a necháme ztuhnout.
  • 4
    Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do tuha, trošku si odložíme stranou. Tuhou šlehačkou potřeme dortové placky a slepujeme je k sobě. Okraje také potřeme šlehačkou. Na povrchu dortu za pomoci zdobícího sáčku uděláme hromádky, dozdobíme višněmi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.