Čokoládový koláč s broskvemi

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smícháme v míse mouku s kakaem, máslem a cukrem a promneme na drobenku.
  • 2
    Na těsto oddělíme žloutky od bílků. V míse smícháme máslo se 150g cukru a vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a rum. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh.
  • 3
    Do máslového krému vmícháme mouku, mleté mandle a kypřicí prášek, poté přidáme kakao rozšlehané v teplém mléce, najemno nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Na závěr přimícháme zlehka sníh z bílků.
  • 4
    Těsto rozprostřeme na vymazaný plech, posypeme drobenkou a rozložíme na ni plátky broskví.
  • 5
    Pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 180C.
  • 6
    Koláč necháme vychladnout na plechu, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.