Čokoládový koláč s broskvemi
75 min.
Ingredience
- Drobenka
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůCukr třtinový
- 20gramůKakao - prášek
- 40gramůMáslo čerstvé
- Těsto
- 20mililitrůRum
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 750gramůBroskve
- 200gramůCukr krupice
- 50gramůMandle
- 4kusyVejce slepičí
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme v míse mouku s kakaem, máslem a cukrem a promneme na drobenku.
- 2Na těsto oddělíme žloutky od bílků. V míse smícháme máslo se 150g cukru a vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a rum. Z bílků a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh.
- 3Do máslového krému vmícháme mouku, mleté mandle a kypřicí prášek, poté přidáme kakao rozšlehané v teplém mléce, najemno nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Na závěr přimícháme zlehka sníh z bílků.
- 4Těsto rozprostřeme na vymazaný plech, posypeme drobenkou a rozložíme na ni plátky broskví.
- 5Pečeme cca 45min v troubě předehřáté na 180C.
- 6Koláč necháme vychladnout na plechu, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.