Čokoládový koláč s třešněmi
45 min.
Ingredience
- 1lžíceKompot třešňový
- 350gramůTřešně
- 150gramůTvaroh tučný
- 100gramůCukr krupice
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 5lžicKakao - prášek
- 1kusVanilkový lusk
- 1lžíceCukr moučkový
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Třešně omyjeme, vypeckujeme, rozpůlíme a necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 180oC (horkovzdušnou na 160oC, plynovou na stupeň 2-3). Dno rozkládací formy vyložíme papírem na pečení.
- 2Do mísy prosijeme mouku s kakaovým práškem a polovinou cukru a vše smícháme.
- 3Ve druhé míse ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme zbylý cukr a vanilkovou dřeň. Šleháme tak dlouho, až je krásně lesklý a tvoří se na něm ostré špičky.
- 4Na sníh nasypeme směs mouky, kterou jsme si připravili a opatrně promícháme, aby nám sníh nespadl. Těstem naplníme dortovou formu a na povrch rozdělíme okapané třešně.
- 5Koláč pečeme 20 – 25 minut, přitom zkoušíme špejlí, zda se už těsto nelepí. Upečený koláč po vyjmutí z trouby necháme ještě chvíli odpočinout ve formě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem nebo můžeme místo cukru ozdobit šlehačkou.
- 6Tvaroh promícháme s třešněmi a šťávou z kompotu a podáváme s koláčem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.