Čokoládový věnec s kořením
70 min.
Ingredience
- 300gramůMáslo čerstvé
- 400gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,8lžičkaHřebíček mletý
- 1špetkaSůl
- 5kusůVejce slepičí
- 750gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůMandle
- 200gramůČokoláda hořká
- 0,8lžičkaKardamom
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
37 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V misce utřeme máslo, k němu přidáme moučkový a vanilkový cukr, mletou skořici, hřebíček a sůl, šleháme, až máslová pěna zhoustne. Potom zašleháváme jedno vejce po druhém. Smícháme mouku a prášek do pečiva a po lžících postupně přidáváme a kuchyňským robotem se šlehacími metlami zašleháváme do těsta. Nastrouháme čokoládu a nadrobno nasekáme mandle a také je přidáme do těsta.
- 2Připravíme formu, věnec o průměru 26 centimetrů. Předehřejeme troubu na 180 °C. Pečeme asi 50 minut. Upečený korpus vyklopíme a při pokojové teplotě necháme chladnout.
- 3Připravíme polevu. Nadrobno nalámeme čokoládu, přidáme k ní kokosovou pastu a rozpustíme ve vodní lázni. Stále mícháme, aby poleva byla úplně hladká. Nalijeme ji na chladný dort, který ještě můžeme posypat strouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.