Čokoládový věnec s kořením

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
37 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce utřeme máslo, k němu přidáme moučkový a vanilkový cukr, mletou skořici, hřebíček a sůl, šleháme, až máslová pěna zhoustne. Potom zašleháváme jedno vejce po druhém. Smícháme mouku a prášek do pečiva a po lžících postupně přidáváme a kuchyňským robotem se šlehacími metlami zašleháváme do těsta. Nastrouháme čokoládu a nadrobno nasekáme mandle a také je přidáme do těsta.
  • 2
    Připravíme formu, věnec o průměru 26 centimetrů. Předehřejeme troubu na 180 °C. Pečeme asi 50 minut. Upečený korpus vyklopíme a při pokojové teplotě necháme chladnout.
  • 3
    Připravíme polevu. Nadrobno nalámeme čokoládu, přidáme k ní kokosovou pastu a rozpustíme ve vodní lázni. Stále mícháme, aby poleva byla úplně hladká. Nalijeme ji na chladný dort, který ještě můžeme posypat strouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.