Colcannon
40 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSlanina vepřová
- 500gramůKapusta hlávková
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Kapustu nakrájíme na nudličky. Slaninu pokrájíme na malé kousky.
- 225 g másla rozpálíme, osmahneme na něm dozlatova slaninu, poté přidáme kapustu a smažíme 5 minut. Poté odstavíme.
- 3Uvařené brambory rozšťoucháme.
- 4Smetanu zahřejeme se zbytkem másla až k varu, poté vlijeme k bramborám.
- 5Vmícháme slaninovou směs, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.