Colcannon irský
40 min.
Ingredience
- 225gramůZelí hlávkové bílé
- 225gramůBrambory
- 1kusPórek
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 5lžicMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nastrouhané bílé zelí uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 10 minut. Poté scedíme a odstavíme. V pánvi necháme přejít mléko varem, přidáme nakrájené brambory na kostky a nakrájený pórek. Necháme dusit 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Vmícháme muškátový oříšek a brambory a pórek rozšťoucháme. Přidáme scezené zelí a promícháme. Přendáme do servírovací nádoby a uděláme doprostřed lžící důlek, do kterého vlijeme rozpuštěné máslo a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.