Colcannon irský

40 min.
Irsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nastrouhané bílé zelí uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 10 minut. Poté scedíme a odstavíme. V pánvi necháme přejít mléko varem, přidáme nakrájené brambory na kostky a nakrájený pórek. Necháme dusit 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Vmícháme muškátový oříšek a brambory a pórek rozšťoucháme. Přidáme scezené zelí a promícháme. Přendáme do servírovací nádoby a uděláme doprostřed lžící důlek, do kterého vlijeme rozpuštěné máslo a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.