Conchiglie s houbovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Conchiglie
- 300gramůHouby čerstvé
- 120gramůCibulka jarní
- 80gramůPancetta
- 40gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
466 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme těstoviny v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin očistíme houby a nakrájíme je na tenké plátky. Z jarních cibulek odřízneme zelenou nať a bílou část najemno nakrájíme. Pancettu nakrájíme na nudličky.
- 3Celé cibulky a pancettu smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty. Přidáme nakrájené houby, ztlumíme oheň, zakryjeme pokličkou a směs za občasného zamíchání asi 5 minut podusíme.
- 4Vlijeme smetanu a přidáme nakrájenou petrželovou nať, sůl a pepř. Potom omáčku asi 2 minuty mírně vaříme, nalijeme na těstoviny a zamícháme. Servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.