Conchiglie s houbovou omáčkou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
466 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme těstoviny v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 2
    V průběhu vaření těstovin očistíme houby a nakrájíme je na tenké plátky. Z jarních cibulek odřízneme zelenou nať a bílou část najemno nakrájíme. Pancettu nakrájíme na nudličky.
  • 3
    Celé cibulky a pancettu smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty. Přidáme nakrájené houby, ztlumíme oheň, zakryjeme pokličkou a směs za občasného zamíchání asi 5 minut podusíme.
  • 4
    Vlijeme smetanu a přidáme nakrájenou petrželovou nať, sůl a pepř. Potom omáčku asi 2 minuty mírně vaříme, nalijeme na těstoviny a zamícháme. Servírujeme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.